Universiti Sains dan Teknologi Shandong, Shandong Taihe Electric Power Group Industri-Universiti-Penyelidikan Pangkalan Majlis Majlis Pelancaran Berjaya!

2023/08/23 18:17

Pada pagi 11 Mac, Universiti Sains dan Teknologi Shandong dan Kumpulan Kuasa Elektrik Shandong Taihe telah berjaya mengadakan majlis pelancaran kerjasama universiti-perusahaan. Zhang Qingyun, Setiausaha Kumpulan Parti dan Pengarah Biro Sains dan Teknologi Tai'an, Zhou Pengfei, Timbalan Setiausaha Jawatankuasa Parti Daerah Taishan dan Datuk Bandar Daerah Taishan, dan pemimpin lain hadir untuk menyaksikan majlis pelancaran perusahaan universiti itu. kerjasama.

Pertemuan itu diadakan dalam suasana yang meriah dan mesra. Komrad Zhang Shumin, setiausaha cawangan Parti dan pengerusi lembaga pengarah Taihe Power Group, mengucapkan selamat datang kepada semua pemimpin dan memperkenalkan situasi semasa projek dan pembangunan syarikat kepada mereka.

Encik Zhang berkata bahawa inovasi saintifik dan teknologi adalah nadi kepada kelangsungan hidup dan pembangunan perusahaan, selama bertahun-tahun, perusahaan itu terus meningkatkan pelaburan dalam inovasi saintifik dan teknologi, dan membuat penemuan dan pencapaian yang ketara dalam bidang teknologi voltan ultra tinggi . Kumpulan Kuasa Elektrik Taizhou 2022 dan Tianxing Dilon Korea Selatan untuk meluaskan bidang kerjasama, merancang untuk melabur 400 juta yuan dalam penyelidikan dan pembangunan projek penukar paip atas beban voltan ultra tinggi, yang boleh menyediakan platform yang sangat luas untuk kerjaya daripada pelajar Universiti Sains dan Teknologi Shandong. Projek ini boleh menyediakan platform kerjaya yang sangat luas untuk pelajar Universiti Sains dan Teknologi Shandong.

Komrad Fang Henfu, timbalan pengarah Jawatankuasa Pengurusan Universiti Sains dan Teknologi Shandong Kampus Taian, membuat ucapan. Pengarah Fang berkata bahawa Universiti Sains dan Teknologi Shandong sentiasa memberi perhatian yang besar kepada gabungan industri dan pendidikan, dan sekolah itu memberi tumpuan kepada memupuk bakat berkelayakan yang berorientasikan aplikasi dan memenuhi keperluan perusahaan. Pengarah Fang juga mengesahkan prospek pembangunan Taihe Power Group, dan berkata bahawa kerjasama sekolah-perusahaan ini juga memberi peluang yang sangat baik kepada pelajar untuk menghubungi kerja terlebih dahulu dan memupuk keupayaan untuk menganalisis dan menyelesaikan masalah.

Timbalan Setiausaha Daerah Taishan, Datuk Bandar Daerah Zhou Pengfei sebagai wakil kerajaan berkata bahawa kerjasama antara universiti dan perusahaan, menonjolkan ciri-ciri pendidikan universiti, inovasi perusahaan dan mengukuhkan daya saing perusahaan, penggunaan bakat yang lebih baik, kelebihan budaya untuk pembangunan Daerah Taishan untuk menyediakan asas yang lebih baik untuk pencapaian situasi menang-menang yang saling menguntungkan, tujuan pengajaran dan pembelajaran amalan untuk mewujudkan pengagregatan kerajaan, kolej dan universiti, perusahaan.

Kolej Peralatan Pintar Universiti Sains dan Teknologi Shandong Dekan Komrad Liu Jimin dan Pengerusi Kumpulan Taihe Power Komrad Zhang Shumin menandatangani perjanjian kerjasama sekolah-perusahaan dan menekan bola permulaan.

Shandong University of Science and Technology, Shandong Taihe Electric Power Group Industry-University-Research Base Launching Ceremony was a Success!Shandong University of Science and Technology, Shandong Taihe Electric Power Group Industry-University-Research Base Launching Ceremony was a Success!

Selepas majlis itu, para pemimpin pergi ke Taihe Power Group untuk lawatan tapak, dan kedua-dua pihak juga menjalankan pertukaran mendalam mengenai isu-isu seperti pendaftaran, pengurusan pengajaran, pembangunan program penanaman bakat, dan pekerjaan pelajar dalam proses kerjasama .

Mengikut keperluan strategi perindustrian baru bandar Tai'an corak baru, kilang tebal industri tiang pembuatan peralatan mewah, kedudukan untuk membina industri perkilangan peralatan penghantaran kuasa "tuan rantai" perusahaan, kami akan selaras dengan penggunaan peringkat yang lebih tinggi dengan kukuh memahami hala tuju pendigitalan, pembangunan pintar, mengejar kejayaan dalam peningkatan inovasi perindustrian, dan dalam industri tarikan bakat pada langkah yang luas ke hadapan.

Produk Berkaitan